4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade

Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade

ingrediënten


25 min
4 personen
eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

450 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Snijd de zalm in 16 gelijke blokjes en bestrooi met peper.
  • 2 Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte door en omwikkel elk blokje zalm met een reepje spek. Rijg de blokjes aan de spiesen.
  • 3 Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat een beetje afkoelen.
  • 4 Klop de mayonaise met de zure room, kappertjes, sjalot en dille door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.
  • 5 Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes.
  • 6 Verhit een grillpan en bestrijk deze met olie.
  • 7 Gril de spiesjes om en om in circa 8 minuten bruin en gaar.
  • 8 Serveer met een partje citroen en de aardappelsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 26 gram