4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmtaart met tomaatjes en dille

Zalmtaart met tomaatjes en dille

ingrediënten


25 min
4 personen
150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

20 gram verse dille

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

10 diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed met 8 plakjes deeg en snijd de randen netjes bij tot net boven de rand van de vorm.
  • 2 Schep de zalm, tomaatjes en dille door elkaar en breng op smaak zout en peper. Verdeel de vulling over de deegbodem.
  • 3 Klop twee eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de vulling en schud een beetje zodat de room zich goed verspreidt.
  • 4 Steek uit de rest van het deeg kleine rondjes en duw deze bovenop de rand dakspansgewijs vast. Klop het laatste ei los en bestrijk de deegrondjes er.
  • 5 Bak de taart laag in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 38 gram