gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Zalmtaartje met koriander en mosterd

Zalmtaartje met koriander en mosterd

ingrediënten


20 min
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinbakblik

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon. Laat goed uitlekken, dep droog en verdeel in kleine stukjes.
  • 2 Snijd het deeg in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan beide kanten met boter en leg ze diagonaal gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of in de taartvormpjes. Bak de deegbodems in circa 12 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
  • 3 Meng de gerookte zalm en gepocheerde zalmfilet met de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander.
  • 4 Wip de taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel het zalmmengsel erover en garneer met de overige koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 17 gram