4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmtaartje met mascarpone

Zalmtaartje met mascarpone

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

25 gram waterkers
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk taartvormpje met 2 plakjes bladerdeeg en snijd het deeg rondom netjes bij.
  • 2 Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel er de plakjes courgette over. Bestrooi licht met zout en peper. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes circa 10 minuten voor. Neem ze uit de oven en leg de moten zalm op de courgette.
  • 3 Klop het ei los met de crème fraîche en wat zout en peper. Verdeel dit over de taartjes en bak ze in circa 10 minuten helemaal gaar en bruin.
  • 4 Roer ondertussen de mascarpone los met citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Verdeel de waterkers over 4 borden en zet er een taartje op. Verdeel over elk taartje een lepel mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels