4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Zalmtartaar met gepocheerd ei

Zalmtartaar met gepocheerd ei

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Meng de sjalotjes met 1 eetlepel azijn, de olie en de honing. Schep de komkommer om met de zalmfilet en zout en peper naar smaak tot zalmtartaar.
  • 2 Zet de kookring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk een beetje aan en verwijder de kookring. Vorm zo vier taartjes. Druppel de sjalottenvinaigrette erover.
  • 3 Verhit de rest van de azijn met 1 liter water en 1 theelepel zout tot het kookpunt. Breek de eieren een voor een in een beker of een kommetje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat ze na elkaar in het water glijden en pocheer ze 3-4 minuten net onder het kookpunt. S
  • 4 chep de eieren met een schuimspaan uit het vocht, laat ze uitlekken en leg ze op de zalmtartaartjes. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met geroosterd witbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 20 gram