8 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Zalmterrine met avocado en garnalen

Zalmterrine met avocado en garnalen

ingrediënten


30 min
8 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde rode paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

500 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Besprenkel de avocado met het citroensap. Meng de kwark met de mascarpone, citroenrasp, zout en peper.
  • 2 Verdeel dit mengsel over 2 kommen. Roer door de ene helft de mierikswortel en door de andere helft de mosterd.
  • 3 Snijd de korsten aan de zijkant van het brood. Snijd het brood in lange plakken en snijd alle korst eraf. Rol iets platter.
  • 4 Bekleed de cakevorm met folie en laat dit royaal overhangen. Bestrijk een broodreep met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant naar boven in de vorm. Verdeel daarover 1/3 van de zalm, de helft van de avocado en leg een laagje paprika erop.
  • 5 Bestrijk een broodreep aan beide kanten met mosterdcrème, leg in de vorm en leg daarop een laagje paprika, de rest van de avocado en de helft van de overige zalm (zet de rest in de koeling).
  • 6 Bestrijk een broodreep aan een kant met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant op de zalm om af te dekken. Vouw het folie over het brood.
  • 7 Leg er een vol literpak (bijv. melk) op zodat het iets verzwaard is en zet de terrine minimaal 3 uur in de koelkast. Meng de kwarkcrème die over is door elkaar.
  • 8 Vouw het folie open, keer de terrine en verwijder het folie. Bestrijk de terrine met de kwarkcrème en bekleed de bovenkant met de overige zalm.
  • 9 Leg plakjes ei en garnalen erop. Bestrooi de zijkanten en bovenkant met de dille en bieslook. Snijd de terrine in plakken.

bereidingstip

Neem ricotta of roomkaas voor dit recept in plaats van mascarpone.. Varieer met de vulling. Kies eens voor plakjes komkommer, groene asperges, kappertjes of bosui en leg rolletjes ansjovis tussen de plakjes ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 34 gram