-
1
Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel de gerookte zalm-plakken over de vorm. Laat aan de randen overhangen.
-
2
Breng de visfond met het citroensap aan de kook en leg de zalmfilet erin. Laat op lage stand in circa 5 minuten pocheren.
-
3
Laat de gelatine weken in koud water. Neem de zalmfilet uit de fond en laat afkoelen.
-
4
Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Klop de slagroom bijna stijf en zet koel weg.
-
5
Zeef de fond en verwarm opnieuw. Laat de gelatine hierin oplossen en laat al roerende afkoelen tot het mengsel lobbig is.
-
6
Doe de gare afgekoelde zalmfilet met de ricotta en de lobbige fond in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap of/en -rasp.
-
7
Doe het mengsel in een kom en schep de slagroom erdoor. Schep de helft van dit mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de eieren erin en druk ze een beetje aan. Vul aan met de rest van het zalmmengsel, strijk glad en vouw de overhangende gerookte zalm erover.
-
8
Dek af met plastic folie en zet minimaal een halve dag of een nacht in de koelkast. Stort de terrine op een schaal en garneer eventueel met dille.
wijnadvies
Erg lekker met een fruitige, wat vollere Chardonnay: Sunny Mountain, Danie de Wet of Viña Maipo houden zich aanbevolen.