4 personen
gemiddeld
40 min.
brunch, voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht
home recepten Zalmterrine met prei en wittewijnsaus

Zalmterrine met prei en wittewijnsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene kruiden
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

cakevorm

keukenmachine

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Snijd de helft van de zalmfilet in blokjes en maal in een keukenmachine met de eieren en room tot een farce. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de overige zalmfilet in repen. Verdeel een derde van de farce over de bodem van de vorm en leg hier de ingepakte preien op.
  • 3 Verdeel een derde van de farce erover en leg in de lengte van de vorm de repen zalm erop. Dek af met de overige farce en strijk glad met de bolle kant van een vochtige lepel.
  • 4 Dek de vorm goed af met alumini­umfolie en zet in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en giet een laag kokend water in de schaal.
  • 5 Stoom de terrine in de oven in circa 40 minuten gaar. Laat eventueel vocht uit de vorm weglopen en laat nog circa 10 minuten rusten.
  • 6 Verwarm intussen de saus opnieuw en laat 1 eetlepel koude boter erin smelten. Stort de terrine op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de gemengde kruiden. Snijd in dikke plakken en serveer met de saus.

bereidingstip

Om goed te kunnen beoordelen of de vulling op smaak is, kun je een klein balletje vulling kort garen in kokend water.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 57 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté