4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmvinken op risotto met voorjaarsgroenten

Zalmvinken op risotto met voorjaarsgroenten

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram waterkers
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 grote plakken rauwe hammen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de zalmfilet met het citroensap, de mosterd en bosui grof.
  • 2 Leg de plakken rauwe ham naast elkaar. Vorm met vochtige handen rolletjes van het vismengsel en leg ze in het midden van de ham. Vouw de ham om de uiteinden van de visrolletjes en rol de ham verder eromheen. Leg even in de koelkast.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Voeg de waterkers toe. Schep de groenten in een zeef en druk het vocht eruit.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Bak de rijst 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo circa 20 minuten door tot de rijst beetgaar is en schep na circa 10 minuten de venkel erdoor.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de zalmvinken rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Schep de spinazie, waterkers en kaas door de risotto en verwarm even. Serveer de zalmvinken op de risotto.

bereidingstip

Vervang de waterkers in dit recept eventueel door extra spinazie.. Neem kabeljauw in plaats van zalm en rol de vis in lange linten courgette.

wijnadvies

Het perfecte gerecht voor Chardonnay van Park Villa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 55 gram