4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zeeuws mosselpannetje

Zeeuws mosselpannetje

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Controleer de mosselen voor het bereiden. Verwijder beschadigde mosselen of mosselen die wijd open staan en onder koud stromend water of na een tik op het werkvlak niet sluiten.
  • 2 Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en winterwortel 2-3 minuten. Leg de mosselen erop, met daarop de laurier, bladselderij, ansjovis, citroenrasp en -sap.
  • 3 Giet de visbouillon erover en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten, tot alle mosselen openstaan. Schud de mosselen regelmatig om. Verwijder de laurierblaadjes.
  • 4 Serveer de mosselen eventueel met zeekraal erop. Lekker met stokbrood of friet en mosterdsaus (zie tip).

bereidingstip

Het is heerlijk om mosselen en stokbrood te dippen in een sausje. Maak zelf een simpele en smaakvolle mosterdsaus van 2 eetlepels grove mosterd, 200 ml crème fraîche en een scheutje witte wijn.

wijnadvies

Schenk bij dit mosselpannetje een frisse witte wijn uit Duitsland: J. Meyer Pinot Blanc. Deze kun je ook gerust gebruiken om de mosselen in te koken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 39 gram