4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zeevruchtencurry met naan

Zeevruchtencurry met naan

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

75 gram yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie. Verdeel het deeg in 4 delen. Rol elk deel uit tot circa ½ cm dik en bestrooi met het sesamzaad. Bak de naan in de pan in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Snijd het brood in repen of puntjes.
  • 2 Pureer de ui met de gember. Verhit 3 eetlepels olie en bak de gemberpasta erin. Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de kabeljauwfilets in circa 7 minuten gaar. Voeg de mosselen en garnalen toe aan de currysaus en verwarm ze.
  • 4 Leg de kabeljauwfilets op borden. Schep wat mosselen en garnalen uit de saus en leg deze om de kabeljauw heen. Giet de saus eromheen. Garneer met de koriander en rode peper. Serveer met het brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 49 gram