4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Zeevruchtenpoffertjes met bosui en teriyakisaus

Zeevruchtenpoffertjes met bosui en teriyakisaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

60 gram gemengde zeevruchten
130 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

180 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

poffertjespan

2 spuitzakken

2 diepvrieszakjes

  • 1 Klop de bouillon met het ei, de sojasaus en bloem tot een glad beslag. Voeg de zeevruchten, gember en de helft van de bosui toe aan het beslag.
  • 2 Verhit de poffertjespan en vet in met de olie. Giet het beslag in de poffertjespan en bak 1-2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • 3 Meng de mayonaise met de azijn. Schep de mayonaise en de teriyakisaus in de spuitzakjes.
  • 4 Knip als je diepvrieszakjes gebruikt er een puntje af. Leg steeds 5-7 poffertjes in een cirkel zodat ze elkaar net overlappen.
  • 5 Spuit eerst een toefje mayonaise op elk poffertje met daarop een iets kleiner drupje teriyakisaus. Bestrooi eventueel met de rest van de bosui.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner combineert goed met dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram