gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak

Zefir

ingrediënten


30 min
175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 gram agar agar

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesbosvruchten

benodigdheden

staafmixer

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Breng de bosvruchten met 150 gram suiker aan de kook. Pureer met een staafmixer en laat 8-10 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe. Wrijf het mengsel door een zeef en houd 150 gram vruchtenpuree over. Koel deze puree in een kom op water met ijsblokjes.
  • 2 Breng voor de siroop 100 ml water met de agar agar tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en kook al roerend zachtjes circa 5 minuten, tot de siroop is ingedikt. Houd warm.
  • 3 Meng het eiwit door de koude vruchtenpuree en klop met een mixer in 8-10 minuten tot stijve pieken. Verlaag de snelheid van de mixer tot de laagste stand en giet de hete siroop in een dun straaltje bij het vruchtenschuim. Verhoog de mixersnelheid en klop nog 3 minuten tot er stevige pieken ontstaan.
  • 4 Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetten of wolken op de bakplaat. Laat op kamertemperatuur onafgedekt 6-8 uur drogen. Haal van het bakpapier en leg de zefir op een schaal. Bestrooi licht met poedersuiker.

bereidingstip

Maak de zefir een dag van tevoren en bewaar luchtdicht in een trommel.. Je gebruikt agar agar als geleermiddel omdat je gelatine niet kunt koken. Bovendien geleert agar agar sneller en is het geschikt voor vegetariër.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 1 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip