4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Zelfgemaakte vissticks met rösti en spinazie à la crème

Zelfgemaakte vissticks met rösti en spinazie à la crème

ingrediënten


45 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

800 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram panko

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

schone theedoek

  • 1 Rasp de aardappels grof met een rasp of keukenmachine en spoel ze om in een vergiet. Knijp vervolgens zo veel mogelijk vocht eruit en leg de aardappelrasp op de theedoek. Rol de doek op en wring al het vocht eruit. Schep de rasp in een kom.
  • 2 Rasp de uien en meng met 1 ei en de maizena door de aardappelrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de kabeljauw in repen (circa 4 repen per persoon). Meng de panko met een snuf zout in een diep bord en klop de overige eieren los in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.
  • 4 Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Maak van de helft van het aard­ appelmengsel 2 bergjes in de koekenpan, duw stevig aan en bak circa 5 minuten op middelhoge stand. Haal de rösti voorzichtig los met een spatel en keer om. Bak nog 5 minuten verder op middelhoge stand en dan 5 minuten op een lage stand. Herhaal dit met de rest van het aardappelmengsel.
  • 5 Verhit intussen de overige olie in een ruime koekenpan en bak hierin de vissticks in circa 6 minuten rondom knapperig en goudbruin.
  • 6 Verhit de olijfolie in een hapjespan en laat hierin de spinazie handje voor handje slinken. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vissticks met de rösti en spinazie à la crème.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate