4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, ontbijt
home recepten Zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen

Zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter sojadrank

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de rijst op een lage stand. Voeg het vanillemerg en -stokje toe aan de rijst. Voeg direct de melk toe en laat al roerend circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 2 Roer de custardpoeder los met de suiker en 1 eetlepel melk of water en roer dit door de rijstepap. Laat dit nog 1 minuut zachtjes koken en dikker worden. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Garneer met de frambozen en bestrooi met het amandelschaafsel.

bereidingstip

Dit recept is ook erg lekker met stukjes seizoensfruit, zoals appel en peer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 10 gram