8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
recepten Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

ingrediënten


30 min
8 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels en ui in de groentebouillon in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Voeg de currypasta of kerriepoeder toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Mix de zonnebloemolie met de komijnpoeder en een snufje zout. Snijd de pitabroodjes in repen en rol ze door de komijnolie. Bak ze knapperig in de oven.
  • 4 Serveer de soep in glaasjes met een schepje yoghurt, wat fijngehakte peterselie en de pitabroodstengels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté