4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zoete aardappel met vadouvanmayo

Zoete aardappel met vadouvanmayo

ingrediënten


30 min
4 personen
bakje platte peterselie
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vadouvan
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Snijd de zoete aardappelen in de lengte in plakken van ½ cm. Kook de aardappelplakjes in water met zout ca. 5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  • 2 Meng intussen de mayonaise met de knoflook en de vadouvan.
  • 3 Bestrijk de zoete aardappelplakjes met de olijfolie. Gril ze op de hete barbecue of grillpan ca. 4 min. per kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  • 4 Leg de gegrilde zoete aardappelplakjes op een schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de vadouvanmayo om te dippen.

bereidingstip

Maak de dip al een paar uur eerder, zodat de smaken kunnen intrekken.. Vervang voor een slankere dip de helft van de mayonaise door Griekse yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 244 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 2 gram