4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappel-moussaka

Zoete-aardappel-moussaka

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kook de plakken zoete aardappel circa 8 minuten en giet af.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, de kaneel, nootmuskaat en oregano toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de aubergine tot er grillstrepen ontstaan.
  • 5 Meng de ricotta met de oude kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel wat plakken zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Schep er vervolgens een laagje van het gehaktmengsel op en leg daarop een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel daarover weer een laag zoete aardappels, gehaktmengsel en aubergine. Herhaal totdat alles op is.
  • 7 Verdeel het ricottamengsel als laatste laag erover en bak de moussaka in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté