4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Zoete-aardappelbeignets met kerrie en yoghurtdip

Zoete-aardappelbeignets met kerrie en yoghurtdip

ingrediënten


40 min
4 personen
limoen

dit product is niet beschikbaar

1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar, dek af en laat in de koelkast op smaak komen.
  • 2 Snijd de aardappels in gelijke dunne schijfjes. Klop het eiwit los met een garde. Zeef de bloem, kerrie en een snuf zout erboven en klop tot een luchtig beslag.
  • 3 Verhit de olie in een diepe hapjespan. De olie is heet genoeg als een klein druppeltje van het beslag blijft drijven en de olie laat sissen.
  • 4 Haal de aardappelschijfjes met 2 vorken door het beslag en leg ze voorzichtig met een paar stuks tegelijk in de hete olie. Frituur de beignets om en om in een paar minuten goudbruin. Laat kort uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven.
  • 5 Serveer de beignets warm op een grote schaal met de yoghurtdip.

wijnadvies

Poème Marsanne Viognier is een wat rijkere witte wijn bij de beignets, met toch een lekker frisse afdronk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté