gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

ingrediënten


30 min
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram botersla

dit product is niet beschikbaar

4 zachte witte bollen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

handje munt

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de zoete aardappels grof.
  • 2 Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout.
  • 7 Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels