4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
recepten Zoete-aardappelgratin met marshmallows

Zoete-aardappelgratin met marshmallows

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram minimarshmallows
melk
1 theelepels koekkruiden
20 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante schaal

  • 1 Giet kokend water op de zoete aardappels tot ze half onderstaan. Kook de aardappels in circa 20 minuten zacht. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp met de boter, basterdsuiker, koekkruiden, zout en indien nodig een scheutje kookvocht of melk tot aardappelpuree.
  • 3 Schep de puree in de ingevette oven­schaal en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de puree 10 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Strooi de marshmallows over de aardappelpuree. Zet het gerecht 4­5 minuten terug in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is. Blijf erbij, want dit gaat snel.

bereidingstip

Gebruik grote marshmallows en snijd deze eventueel in stukjes. . Voeg aan de aardappelpuree 2 theelepels sinaasappelrasp toe voor extra smaak. . Strooi een laagje grof gehakte pecannoten (150 gram), gemengd met bruine basterdsuiker (50 gram) over de aardappelpuree als deze de eerste 10 minuten in de oven gaat. Maak deze laag eventueel dikker en laat de marshmallows weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 5 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks