4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete aardappelhutspot met pesto en mozzarella

Zoete aardappelhutspot met pesto en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
90 gram groene pesto

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stamppotaardappel
4 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snipper de uien grof.
  • 2 Kook alle aardappelen met de ui in ruim kokend water met zout in 20 min. gaar. Halveer intussen de mini-mozzarella.
  • 3 Giet de aardappelen en uien af, vang een kop kookvocht op. Stamp alles tot een smeuïge stamppot, voeg zo veel kookvocht toe als nodig.
  • 4 Schep de mozzarella en pesto door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de zoete aardappelhutspot op 4 borden.

bereidingstip

Hutspot over? Maak er de volgende dag kleine koekjes van. Bak ze in boter of olie in 6-8 min. lichtbruin en krokant. Lekker met braadworst of karbonade en ijsbergsalade met yoghurtdressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 573 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 15 gram