gemiddeld
15 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Zoete-aardappelkrokantjes met rozemarijn en zeezout

Zoete-aardappelkrokantjes met rozemarijn en zeezout

ingrediënten


15 min
gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

zeezout

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mandoline

kaasschaaf

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  • 2 Schaaf de zoete aardappels in flinterdunne plakken. Dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  • 3 Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met olie. Bestrooi met grof zeezout en gedroogde rozemarijn en rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven.
  • 4 Serveer direct warm of laat afkoelen. Deze zoete aardappelkrokantjes zijn lekker als bijgerecht of snack met citroen- of chilimayonaise of met een dip van kwark met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram