gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zoete-aardappelmuffins met kaneel en rozijnen

Zoete-aardappelmuffins met kaneel en rozijnen

ingrediënten


20 min
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
1 eetlepel kaneelpoeder
150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Kook de blokjes aardappel in een laagje water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng het bakmeel met de suiker, kaneel, gember en baking soda. Klop het ei los met de plantaardige drink, olie en citroensap. Giet het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en schep met een lepel rustig door. Schep dan de geprakte aardappel en rozijnen erdoor. Roer niet te lang.
  • 3 Verdeel dit beslag over de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen en neem de muffins dan uit de vorm. Serveer warm of koud. Lekker met slagroom of crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 3 gram