4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Zoete aardappelröstikoekjes met yoghurt

Zoete aardappelröstikoekjes met yoghurt

ingrediënten


30 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerrie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil en rasp de aardappelen. Druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de ui.
  • 2 Klop de eieren los en schep ze met de kerrie en bloem door de geraspte aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit in een koekenpan een beetje olie. Schep bergjes beslag in de pan, druk ze plat en bak ze in 3-4 min. per kant goudgeel en gaar. Leg ze op een schaal en houd warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag meer koekjes.
  • 4 Leg de röstikoekjes op een schaal. Schep er een lepel yoghurt op en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de yoghurt apart erbij.

bereidingstip

Voeg voor wat pit 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 353 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram