4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Zoete-aardappelsalade met radijs en sinaasappeldressing

Zoete-aardappelsalade met radijs en sinaasappeldressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

200 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Kook de aardappelpartjes circa 10 minuten en giet af. Spreid ze uit over de bakplaat, bestrooi met zout en besprenkel met de helft van de olijfolie. Rooster de aardappelpartjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp tot een dressing. Bestrijk de bodem van een schaal met de hummus. Verdeel daarover de aardappelpartjes, radijs, feta en olijven. Besprenkel met de dressing en garneer met de munt.

bereidingstip

Vervang de zoete aardappels in dit recept door voorgekookte aardappelpartjes.. Vervang de hummus door olijventapenade. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 13 gram