4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

ingrediënten


30 min
4 personen
3 kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes verse salie
3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

800 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  • 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  • 4 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  • 5 Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 14 gram