4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesam

Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesam

ingrediënten


30 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pompoenpitten
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels, wortel, paprika, knoflook en specerijen in circa 20 minuten gaar in de groentebouillon. Pureer de soep en zeef zodat deze een zijdezachte structuur krijgt.
  • 2 Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Meng de kwark met de limoenrasp, -sap en rode peper. Verdeel de soep over borden en schep een lepel van het kwarkmengsel in elk bord.
  • 4 Bestrooi met de crunchy pompoenpitten met sesam en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 12 gram