4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Zoete-aardappelsoufflé met komijn

Zoete-aardappelsoufflé met komijn

ingrediënten


30 min
4 personen
1 snufje komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 klontje boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Maak een puree van de geschilde en gekookte zoete aardappels en het klontje boter. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de eidooiers en geraspte kaas erdoorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel rustig door de puree.
  • 4 Schep over in de (soufflé)ovenschaal of eenpersoons schaaltjes en bestrooi met een snufje komijnpoeder. Bak de soufflé in de oven in circa 30 minuten gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté