4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

ingrediënten


30 min
4 personen
500 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
  • 2 Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • 3 Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
  • 4 Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
  • 5 Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.

bereidingstip

Als je in een recept de gewone aardappels in je stamppot combineert met zoete aardappels, krijg je meteen wat extra groente binnen. De zoete aardappel, ook bekend als bataat, is namelijk helemaal geen aardappel. Deze oranje knol zit bomvol vitamine A en C en je kunt er eindeloos mee variëren. De wat zoetige, kruidige smaak combineert heel goed met zoute en pittige ingrediënten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 29 gram