4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

4 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  • 3 Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

bereidingstip

Wil je een maaltijd zonder vlees? Dan is een een vegetarische kaasschnitzel lekker hierbij.. Geef de stamppot iets meer pit. Vervang de knolselderij door prei, laat de appel weg en voeg fijngehakte rode peper en gember toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté