4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
  • 3 Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
  • 5 Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant. Serveer het shoarmavlees bij de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 26 gram