8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zoete-aardappeltaart

Zoete-aardappeltaart

ingrediënten


20 min
8 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestuif de taartvorm met bloem. Bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg en druk daarbij de naden goed op elkaar. Snijd overhangend deeg netjes bij en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem en bak de bodem laag in de oven circa 10 minuten voor.
  • 3 Schaaf intussen de aardappel in zeer dunne plakjes met een mandoline, in een keukenmachine of met een kaasschaaf.
  • 4 Klop de ricotta los met de eieren en giet dit mengsel op de taartbodem. Meng de suiker met de kaneel en rozijnen en verdeel over de ricotta.
  • 5 Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vulling en bestrijk met de olie. Bak de taart nog 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 6 Serveer met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.

wijnadvies

Coeur de Muscat is de ultieme wijn bij deze zoete aardappel ‘op z’n zoetst’.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 7 gram