bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
Wil je zachte, maar ook krokante wedges? Snijd de partjes gelijkmatig en kook ze 5 min. kort voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Leg ze goed verspreid op de bakplaat en rooster ze daarna in de voorverwarmde oven. . <h4>Goed gekruid met deze variatietips</h4> Je kunt zoete aardappelwedges ook kruiden met paprikapoeder, komijn of rozemarijn. Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe. . <h4>Hoe lang moet zoete aardappel in de oven?</h4> De baktijd hangt af van hoe je de zoete aardappel snijdt. Wedges of partjes zijn in 20-25 min. gaar op ovenstand 220°C. Snijd je de aardappel in blokjes? Reken dan op 15-20 min. Hele zoete aardappelen poffen duurt langer, 45-60 min. op 200°C. . <h4>Lekker bij zoete aardappelwedges</h4> • Deze partjes zijn heerlijk als bijgerecht. Of maak er complete maaltijd van met bijvoorbeeld <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/varkenshaassmedaillons-met-wintergroenten/">varkenshaasmedaillons</a> en gegrild groenten.<br/> • Serveer een frisse <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zoete-aardappel-wedges-met-zure-room/">dip met zure room</a> om de wedges in te dippen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 135 kcal |
vet | 7 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 16 gram |
eiwit | 1 gram |
WEB01-SPAR-PU