4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Zoete-aardappelwedges uit de oven met oregano en citroen

Zoete-aardappelwedges uit de oven met oregano en citroen

ingrediënten


10 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schil de aardappelen, snijd ze in parten en doe ze in een kom. Knijp de citroen erboven uit, voeg de oregano en olie toe en schep goed om.
  • 2 Verdeel de aardappelen over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20-25 min. gaar en goudgeel, schep halverwege om.

bereidingstip

Wil je zachte, maar ook krokante wedges? Snijd de partjes gelijkmatig en kook ze 5 min. kort voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Leg ze goed verspreid op de bakplaat en rooster ze daarna in de voorverwarmde oven. . <h4>Goed gekruid met deze variatietips</h4> Je kunt zoete aardappelwedges ook kruiden met paprikapoeder, komijn of rozemarijn. Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe. . <h4>Hoe lang moet zoete aardappel in de oven?</h4> De baktijd hangt af van hoe je de zoete aardappel snijdt. Wedges of partjes zijn in 20-25 min. gaar op ovenstand 220°C. Snijd je de aardappel in blokjes? Reken dan op 15-20 min. Hele zoete aardappelen poffen duurt langer, 45-60 min. op 200°C. . <h4>Lekker bij zoete aardappelwedges</h4> • Deze partjes zijn heerlijk als bijgerecht. Of maak er complete maaltijd van met bijvoorbeeld <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/varkenshaassmedaillons-met-wintergroenten/">varkenshaasmedaillons</a> en gegrild groenten.<br/> • Serveer een frisse <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zoete-aardappel-wedges-met-zure-room/">dip met zure room</a> om de wedges in te dippen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 1 gram