4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, brunch, bijgerecht, ontbijt
home recepten Zoete fougasse

Zoete fougasse

ingrediënten


15 min
4 personen
5 bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed het croissantdeeg goed door tot een gladde deegbol.
  • 2 Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en vorm tot een blad. Snijd met een scherp mesje een inkeping over de lengte van het blad en maak daarnaast diverse korte diagonale inkepingen.
  • 3 Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met de bitterkoekjes. Bak de fougasse in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Controleer tijdens het bakken regelmatig of de inkepingen niet dichttrekken en maak eventueel weer open. Dek het brood eventueel af met aluminiumfolie wanneer het tijdens het bakken te bruin wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram