eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zoete kerstboomhapjes van bladerdeeg

Zoete kerstboomhapjes van bladerdeeg

ingrediënten


20 min
12 cranberry's
3 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 satéprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Leg 12 satéprikkers in koud water om verbranden te voorkomen.
  • 2 Rol 1 rol bladerdeeg (koelvers, 230 g) af. Snijd het deeg in de lengte in 12 repen, maar laat ze naast elkaar liggen.
  • 3 Besmeer het deeg dun met 3 el bosvruchtenjam. Vouw elke reep zigzag op tot een kerstboom en steek er een geweekte satéprikker door. Leg ze op een bakplaat met bakpapier; houd voldoende afstand vanwege het rijzen tijdens het bakken.
  • 4 Klop 1 ei los. Bestrijk de kerstboompjes dun met ei.
  • 5 Bak de kerstboompjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
  • 6 Laat ze afkoelen en prik aan de top een (gedroogde) cranberry als piek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 88 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram