4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete kip met olijven

Zoete kip met olijven

ingrediënten


45 min
4 personen
theelepel selderijzout
1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rosé

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de kip droog met keuken­papier. Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks lichtbruin.
  • 2 Pureer in een keukenmachine of blender de tomaten met de knoflook, peterselie en kruidnagels. Voeg dit mengsel met het kaneelstokje toe aan de kip en laat afgedekt 20­-25 minuten zachtjes garen.
  • 3 Voeg de wijn, honing, rozijnen, kappertjes en olijven toe. Verwarm circa 10 minuten, zonder te koken. Verwijder eventueel het kaneelstokje.
  • 4 Lekker met een puree van zoete aardappels (zie tip), couscous of quinoa.

bereidingstip

Voor een puree van zoete aardappels: schil 4 zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp met melk en boter of crème fraîche tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.. Vervang de rozijnen in dit recept door gedroogde pruimen.. Gebruik gewoon zout in de marinade in plaats van selderijzout. . Maak het gerecht iets pittiger en voeg 1 theelepel chilipoeder toe.

wijnadvies

Bij dit zonnige kipgerecht past een Sunny Mountain Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate