4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete kipkarbonades met gember en citroen

Zoete kipkarbonades met gember en citroen

ingrediënten


10 min
4 personen
100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

8 kipkarbonades

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd overtollig vet van de kipkarbonades en leg ze in een ovenschaal. Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet over de kip. Schep de kip goed door en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de kipkarbonades nog even om in de marinade en bak ze in circa 50 minuten gaar en bruin.
  • 3 Leg even­tueel wat schijfjes citroen op of naast de kip. Keer de kip op de helft van de baktijd om.
  • 4 Lekker met rijst en boontjes.

bereidingstip

De marinade kan ook gebruikt worden voor kipfiletblokjes, vleugeltjes en drumsticks.

wijnadvies

Lekker ‘blussen’ wordt het met Danie de Wet, Viña Maipo en Jean Sablenay Chardonnay. Ook de rosé van Viña Maipo, Qué Mas of J.L. Cevenne smaakt prima bij kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 37 gram