gemiddeld
10 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote

Zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote

ingrediënten


10 min
500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en meng de vanillesuiker en suiker erdoor. Klop de kwark, eieren en citroenrasp los en klop dit door de droge ingrediënten in de kom tot een glad beslag.
  • 2 Verdeel dit beslag over de holtes van de muffinvorm en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Breng intussen voor de compote het sinaasappelsap met de suiker en kruidnagel aan de kook en laat op een lage stand 5 minuten inkoken. Neem de kruidnagel uit de siroop en schep de aardbeien en sinaasappelrasp erdoor. Laat nog 1 minuut koken en schep dan over in een pot of afsluitbare kom.
  • 4 Neem de kwarkbroodjes uit de oven en laat ze afkoelen. Verpak ze om mee te nemen in een afsluitbare bak. Serveer de zoete kwarkbroodjes met aardbeiencompote.

bereidingstip

Roer de aardbeiencompote van dit recept ook eens door de yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté