4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Zoete ricottacrème met citroen

Zoete ricottacrème met citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram ricotta
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de schil van een citroen en pers de vrucht en de overige halve citroen uit.
  • 2 Zeef het sap en verwarm dit samen met de rasp en de suiker tot de suiker is opgelost.
  • 3 Roer de maïzena los met 2 theelepels water en de eidooier.
  • 4 Neem de pan van de warmtebron en roer dit papje goed door de citroensiroop.
  • 5 Zet weer terug op de laagste stand van de warmtebron en blijf nog een paar minuten stevig roeren.
  • 6 Draai de warmtebron uit en roer de boter erdoorheen tot de massa romig en glad is.
  • 7 Doe deze saus over in een schaal en laat al roerende afkoelen. Laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 8 Roer dan de ricotta erdoor en gebruik dit binnen 2 dagen als broodbeleg of als topping bij een plak cake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 3 gram