gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compote en hazelnoten

Zoete soezen gevuld met cranberry-rozijnen compote en hazelnoten

ingrediënten


30 min
3 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke hazelnoten
1 appel

dit product is niet beschikbaar

200 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

100 gram grote rozijnen

dit product is niet beschikbaar

8 slagroomsoesjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een kwart liter water aan de kook.
  • 2 Doe de cranberry's met het kaneelstokje en de suiker in het water. Kook de cranberry's op een laag vuur gaar. Volg de kooktijd die op de verpakking staat. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • 3 Doe de uitgelekte rozijnen en de appelstukjes bij de cranberry's en laat alles enkele minuten zachtjes meekoken. Laat afkoelen.
  • 4 Verwijder het kaneelstokje. Proef of de compote zoet genoeg is. Doe er eventueel nog wat extra suiker bij.
  • 5 Knip de soesjes open. Schep in elke soes wat compote en leg er wat stukjes hazelnoot op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 123 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 2 gram