4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete stoof met varkensvlees, abrikozen en bier

Zoete stoof met varkensvlees, abrikozen en bier

ingrediënten


10 min
4 personen
peterselie
2 plakjes ontbijtkoeken
1 flesje donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram varkenslapje

  • 1 Bestrooi het vlees met de korianderpoeder, bloem, zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op middelhoge stand om en om bruin. Neem uit de pan en houd apart.
  • 2 Bak de uien in het bakvet op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de zoete aardappel, abrikozen en het gebakken vlees toe en blus af met het bier. Laat op een hoge stand 1 minuut koken zodat de meeste alcohol verdampt.
  • 4 Verkruimel de ontbijtkoek erboven en roer door. Laat afgedekt minimaal 2 uur zachtjes stoven. Garneer voor het serveren met peterselie.

bereidingstip

Bereid deze stoof ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 1. Zet bij stap 4 de gesloten ovenvaste braadpan circa 2,5 uur in de oven. . In een SNELKOOKPAN verkort je de bereidingstijd van deze stoof. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan en laat op hoge stand de alcohol verdampen. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 45 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Voor een slow versie van deze zoete stoof bereid je hem in een SLOWCOOKER. Schep bij stap 4 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur garen op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 62 gram