4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Zoete zomerlasagne

Zoete zomerlasagne

ingrediënten


30 min
4 personen
4 toefjes munt
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes cake
100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

5 aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes munt
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

glas

  • 1 Klop voor de slagroomsaus de slagroom samen met de suiker lobbig.
  • 2 Meng de munt en de aardbei met de slagroom en zet de slagroomsaus in de koelkast.
  • 3 Verwijder het klokhuis van de appel en de peer met de appelboor.
  • 4 Snijd de appel in 8 dunne plakjes van een halve centimeter dik, doe hetzelfde met de peer maar dan in 4 plakjes.
  • 5 Snijd ook de aardbeien in plakjes. Druk met het drinkglas rondjes uit de plakjes cake.
  • 6 Bouw de zomerlasagne op. Begin met een plakje appel en leg een plakje aardbei op het gat in het midden.
  • 7 Strijk er vervolgens 1 eetlepel slagroomsaus overheen, leg er cake op en bouw de zomerlasagne verder op in willekeurige volgorde.
  • 8 Vergeet niet de lepel slagroomsaus op elk plakje fruit. Het ziet er mooi uit als er halverwege de lasagne een laagje frambozen of bosbessen zit zoals op de foto te zien is.
  • 9 Maak de zomerlasagne af door te eindigen met een laag frambozen of bosbessen met in het midden een plakje aardbei. Garneer met toefjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 4 gram