online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

ingrediënten

600 gram aardappels

400 milliliter melk

1 eetlepel scherpe mosterd

2 eieren

100 gram oude kaas

1 snufje nootmuskaat

10 eetlepels paneermeel

100 milliliter arachideolie

100 milliliter witte wijn

100 milliliter balsamicoazijn

100 honing

1 theelepel verse tijm

400 gram rauwe bieten

5 eetlepels mayonaise

2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap

1 theelepel citroenrasp

50 gram rucola

1 rode ui

1 eetlepel olijfolie


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier.
  • 2 Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen.
  • 4 Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
  • 5 Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken.
  • 6 Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast.
  • 7 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.
  • 8 Giet de bietjes af en verdeel de plakjes in een rozet over de borden. Verdeel hierop een pluk rucolasalade.
  • 9 Frituur de aardappelkroketjes in porties goudbruin en leg ze op de salade. Schep de aioli eromheen.


voedingswaarde

energie 835 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram