4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zoetzure Chinese tomatensoep

Zoetzure Chinese tomatensoep

ingrediënten


30 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje taugé
2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelmoes

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.
  • 4 Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep.
  • 5 Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Serveer met de omelet, taugé en bosui.

bereidingstip

Maak van de soep een hoofdgerecht en voeg mie toe. Deze kun je gaar koken in de soep.

wijnadvies

Riesling van Lizard of Arthur Metz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram