- 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten.
- 2 Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
- 3 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.
- 4 Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep.
- 5 Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
- 6 Serveer met de omelet, taugé en bosui.
bereidingstip
Maak van de soep een hoofdgerecht en voeg mie toe. Deze kun je gaar koken in de soep.
wijnadvies
Riesling van Lizard of Arthur Metz.