eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Zoetzure kersen

Zoetzure kersen

ingrediënten


10 min
6 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderzaden
300 gram ontpitte kersen
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten

  • 1 Breng 250 ml wittewijnazijn met 50 g suiker aan de kook.
  • 2 Laat de suiker zachtjes kokend oplossen. Verdeel intussen 300 g ontpitte kersen met 2 theel. korianderzaad en 6 takjes dille over 2 schone potten.
  • 3 Schenk de zoetzure marinade over de kersen en sluit de potten.
  • 4 Laat de potten 10 min. omgekeerd afkoelen. Keer ze weer en laat ze helemaal afkoelen.

bereidingstip

Lekker in een groene bladsalade met mozzarella en feta of een maaltijdsalade met gebakken kipfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 16 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 0 gram