gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Zoetzure rode ui

Zoetzure rode ui

ingrediënten


10 min
1 theelepel jeneverbes
1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 grote rode ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Doe de rode ui in de pot. Voeg de azijn, suiker, 1 theelepel zout, 200 ml warm water, de peperkorrels en jeneverbessen toe.
  • 2 Sluit de pot af en schud een paar keer rustig op en neer. Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht.
  • 3 Lekker in salades, op een burger of bij falafel.

bereidingstip

Ongeopend blijft deze zoetzure rode ui circa drie maanden goed. Bewaar op een koele, donkere plaats waar het niet te vochtig is. Na opening kun je de ui nog een paar dagen bewaren in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 2 gram