4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zoetzure roerbak met garnalen en ananas

Zoetzure roerbak met garnalen en ananas

ingrediënten


20 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

100 gram ananasstukjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.
  • 2 Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugé en bosui.

bereidingstip

Vervang in dit recept de gember door een scheutje gembersiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté