- 1 Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de ketjap met de gember en voeg de tofublokjes eraan toe. Laat 30 minuten marineren en schep halverwege door. Giet af en vang de marinade op. Wentel de tofublokjes door het sesamzaad.
- 2 Kook de sperziebonen beetgaar, giet af en spoel koud onder de kraan.
- 3 Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de tofu circa 5 minuten. Schep de blokjes voorzichtig om tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn.
- 4 Neem de tofublokjes uit de pan en voeg de ui, knoflook, sperziebonen, mais en paprika toe. Bak enkele minuten. Giet de woksaus en de rest van de marinade in de pan en breng tegen de kook aan.
- 5 Schep de tofublokjes door het gerecht en bestrooi met de bosui. Lekker met rijst of noedels.
bereidingstip
Vleesliefhebbers kunnen bij dit gerecht de tofu vervangen door stukjes kippendijfilet of varkensvlees. Snijd deze in stukjes en ga verder te werk zoals met de in blokjes gesneden tofu.