4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoetzure vis uit Zhejiang

Zoetzure vis uit Zhejiang

ingrediënten


15 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

225 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

450 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie en bak hierin de visblokjes in circa 3 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Roer de maizena glad met 4 eetlepels water. Meng de suiker met de azijn in een ander kommetje.
  • 3 Verhit een wok of hapjespan en voeg 1 eetlepel van de olie uit de pan toe. Voeg het azijnmengsel toe en schep vervolgens de vis erdoor. Voeg dan de paprika en ananasblokjes toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de maizena toe en roer tot de saus wat dikker is geworden. Serveer met de rijst, eventueel bestrooid met ringetjes bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 27 gram